Ekby - En hylla för alla

Kika på den fina serien hyllösningar som Ikea har kommit med. Med Ekby kan du plocka ihop vilka delar du behöver, beroende på vilken lösning och stil du vill ha. Jag gillar extra mycket den andra bilden - hur många har inte sne-tak hemma som inte går att utnyttja på ett bra sätt! Verkligen smart!


Foto: Ikea/Livet Hemma

DIY: Förändra plåtbrickan

Jag hade en ful gammal plåtbricka som var blå, den användes Aldrig då jag inte alls gillade färgen. Svart, vitt och spetsromantik är ju mer min melodi :)

Jag började med att tvätta av ytan fri från smuts och fett, målartvätt funkar jättebra! Sedan sprayade jag med vit, matt färg i mitten av brickan, ungefär så mycket som spetsduken skulle täcka.
När det torkat la jag spetsduken i mitten och sprayade sedan med en blank, svart färg. Det blir extra effektfullt att använda sig av olika glans :)

Vad tycker ni om resultatet? Visst blev brickan fin? :)

Före:


Efter:


Foto: Sofia

Första klädda stolen!

Hej på er! Som jag tidigare berättat har jag ju börjat på en utbildning som ska lära mig mer om möbeltapetseraryrket. Nu har vi redan gått fyra veckor och vi har hunnit med att göra många olika moment. Vi har bl.a stoppat stolssitsar i traditionell stil.
Vi har även haft vårat första kundjobb! Under någon vecka nu har vi haft varsin stol att jobba på. Vi har stoppat om den från grunden och sedan klätt den. Det är verkligen mer jobb än vad man tror! Men så himlans roligt också :) Jag är väldigt nöjd med mitt resultat :) (Obs, Vi har Inte valt tyget...)


Foto: Sofia

Finfint.

Trärena ytor känns ju helrätt i höst och jag som tidigare varit ett målningsfreak vad gäller gamla möbler och loppisfynd, börjar t.om tycka att de här helt obehandlade ytorna är riktigt fina. P å  r ä t t  s t ä l l e ! :)
Är det någon av er som börjat köra mer på de trärena ytorna hemma nu när trenden pekar ditåt?

Det fina porslinet kommer från Ikea :)


Foto: Ikea/Livet Hemma


Favoriter hos Tine K

Jag har länge varit förtjust av danska Tine K. Speciellt då den här härliga serien i keramik. Jag vill ha alltihop! Har flera gånger stått med en utav skålarna i handen men aldrig har någonting fått följa med hem. Men nästa gång jag får chansen att handla dessa ska jag göra mig själv en tjänt - unna mig någonting extra.
Och inte heller behöver man ju köpa hela serien eller typ åtta exemplar utav varje, nej, detta kan man ju matcha till vilket vitt eller svart porslin som helst!


Foto: Blackballoon

Visa fler inlägg