Silvrig kruka och Valborg

Såhär ser det ut på mitt skrivbord just nu. Sticklingen har kommit upp en rejäl bit nu och står där så fint i sin nya kruka som jag köpte på loppis för någon vecka sedan.
Det lila sammetstyget på pallen tröttnade jag på så jag la på ett fårskinn från Ikea, tyckte det blev himlans fint!

Och idag passar jag väl på att säga grattis till Kungen som fyller år! Ha en trevlig Valborg alla! :)


Foto: Sofia

Gårdagens fynd!

Igår spenderade jag min förmiddag på Nossebros veteranmarknad. Marknaden består i det stora hela av en massa bildelar, som jag inte har en aning om vad det är, men det säljs även porslin och krimskrams. Något som det fanns ganska mycket av var sockerlådor. Dock skulle de flesta ha mellan 200-300 kr/per låda och det tycker jag är alldeles för dyrt! Men på ett ställe fick jag prutat ner de till 100 kr/st så jag fick iallafall med mig två stycken hem, och jag är supernöjd!
Jag och Joel köpte oss även varsin fin väckarklocka, det enda vi inte tänkte på var ju att de tickar så högt. Det slutade med att vi igårkväll ställde in den vi hade vridit upp på toaletten. Men fina att titta på är de ju iallafall :)
Foto: Sofia

Nyhet från Boråstapeter - Ornament

I slutet av Maj lanserar Boråstapeter en ny kollektion med härliga tapeter och detta skulle man kunna säga är en uppföljare till en kollektion som fanns för några år sedan. Ornament har storslagna mönster och är inspirerad från världens alla hörn.

"Boråstapeters nya eleganta kollektion Ornament låter tapeterna smycka väggarna med olika mönster. Mönster som sätter prägel på rummen och inte räds att tala för sig i jordnära färger. Kollektionen riktar sig till människor som vågar låta reseintryck från hela världen ta plats på väggarna, som samtidigt värdesätter en exklusiv känsla.

Tapeterna vänder sig till kultur- och designintresserade människor som inte räds att låta tapeterna stå för utsmyckningen i ett rum."

Ett plus för de alltid lika fina pressbilderna från Boråstapeter!


Foto: Boråstapeter

Svarta tavlan

När jag får tummen ur så skall jag åka till bygghandeln och köpa mig en lagom stor mdf-skiva och måla med chalk-board-färg och sätta upp i köket. Ja, det skall jag göra! Och när vi flyttar till en större bostad så skall jag fixa en större "svarta tavlan"-tavla, ungefär som på de här bilderna! :)


Foto: Bolaget och Hemnet


Uppfräschning av den lilla byrån

För 2½ år sedan köpte jag den här lilla lättplacerade byrån på loppis för 80 kronor. Den slipades och målades vit och har sedan stått i min garderob och blivit bortglömd. Förra veckan fick jag ett litet ryck, jag slipade av översidan lite lätt och målade på ett nytt lager med vit färg för att få det fräscht. Sedan blandade jag till tre nyanser av grått och målade varje låda i en nyans. Jag målade också det guldiga på benen med vit lackfärg och handtagen spraymålade jag i silver. 
Sedan fick byrån flytta in på toaletten och förvarar nu småsaker. Jag tyckte att det blev ett rejält lyft med så enkla medel!

Före:
Efter:

Foto: Sofia

Visa fler inlägg