COTY16

Igår var jag lyckligt inbjuden till Nordsjös event "Colour of the year" (#coty16). Vi började dagen på Nääs Fabriker där vi fick sitta ner och avnjuta en lättare lunch innan det var dags för Nordsjös egna kulörexpert Per Nimér att hålla en presentation av nästa års färgtrender och avslöjade #coty16 som blev - Ochre Gold. Till en början var jag måttligt förtjust över kulörvalet, men ju mer jag såg den i olika miljöer och i kombination med andra kulörer så började jag faktiskt gilla den mer och mer. Vi får väl se om och när man är redo att måla den någonstans här hemma.
 
 
Efter föreläsningen hade vi workshop där Change the Agency och Nordsjö hade ordnat det så himla fint. Workshopen gick ut på att göra varsin moodboard med utgångspunkten Ochre Gold. Alla var så himla duktiga och resultaten blev väldigt olika, trots att alla hade samma förutsättningar och rekvisita att använda.
 
Jag fångades på bild högst koncentrerad...
...och resultatet blev såhär!

"Colour of the year 2016, Ochre Gold, är en guldinfluerad ockra som återfinns i naturen och kopplar samman rådande trender med historien på ett naturligt sätt. Kulören är stark nog att väcka uppmärksamhet på egen hand, men är också vacker i kombination med andra nyanser som påminner om naturens egen palett."

 
Dagen avslutades på River Café där det serverades god dryck och en fantastisk trerätters middag. Kan varmt rekommendera! :)
 
Tack till alla som gjorde denna dagen möjlig och att jag fick vara med om detta. Här har vi hela gänget samlat utanför Nääs Fabriker.
 
Foto: 1, 2 och 6 Change the Agency
3 och 4 Sofia Sjöberg
5 Nordsjö pressbild
 

Nya loppisfynd

I somras hittade jag en vas som jag tyckte väldigt mycket om, så den fick följa med mig hem för en tjuga. När jag häromveckan sprang på en likadan vas men en storlek mindre blev jag ju såklart störtförälskad - allt blir bättre i ett par tänkte jag! Just nu har vaserna fått landa på den grågröna skänken i matsalen och där passar dem fint tycker jag. Jag älskar verkligen äggskalsprickarna i de blågråa tonerna, det är så himla vackert! :)
 
Foto: Sofia Sjöberg

 

Drömstolen

Stolar är nog den möbel/inredningsdetalj som ligger mig allra närmast hjärtat. Jag har ju samlat på mig ett ganska stort antal, men det finns alltid något hörn som behöver fyllas ut, och då är ju en vacker stol perfekt!
En stol som jag gillar tokmycket är Ikeas klassiker "Amiral" som är formgiven av Karin Mobring. Modellen formgavs 1971 och om jag någon gång skulle springa på stolen på auktion så ska jag bannemig unna mig en :)
 
Foto: Ikea Livet Hemma/Ragnar Ómarsson

 

Köksinspo

Det är inte på långa vägar dags att renovera köket än men man kan ju i alla fall börja titta och inspireras. Man hinner väga för och nackdelar, hitta på lösningar som kanske är bra eller så kommer man på att det inte kommer funka och då kan man välja bort. Helt klart är i varje fall att vi ska ha ett fönster ovanför diskbänken, som en gång i tiden faktiskt fanns där. Nu är det istället bara överskåp och ganska dåligt ljusinsläpp - lösningar som en annan tyckte var bra, tycker vi är dåligt och då får man ändra tillbaks :)
 
 

 

Ett kreativt hem med JYSK

Jag blev faktiskt riktigt förvånad när jag öppnade pressmailet från Jysk igår och upptäckte att de verkligen ryckt upp sig det senaste - i alla fall om man ska se till de nya pressbilderna.
Pressbilderna är riktigt fina och jag gillar verkligen den mörkblåa färgen på väggen som de använt i alla tre stylingar. Vad tycker ni, visst verkar Jysk ha ryckt upp sig något?
 
 
"Hösten är här och med den flyttar vi in aktiviteterna till våra hem. JYSK presenterar i en serie inspirerande bilder höstens nyheter i tre olika kreativa miljöer. Möblerna har en skandinavisk och minimalistisk design med naturnära material och färger." 
 
Pressbilder: Jysk
 
 

Porslinsfynd

Förra sommaren hittade jag superfina assietter från Rörstrand i serien "Tebe" som har använts flitigt till efterrätter och andra godsaker här hemma. Häromveckan sprang jag på några uppläggningsfat i samma serie på loppis som jag givetsvis slog till på. Jag hoppas att jag springer på fler tallrikar m.m i serien så att jag kan utöka samlingen ytterligare. Älskar verkligen mönstret och färgerna :)
 
Foto: Sofia Sjöberg

Visa fler inlägg