Hej från matsalen!

Måndag igen och sista dagen i Augusti. Imorgon är det ju officiellt höst och det känns faktiskt ganska okej. Jag ser ändå fram emot hösten och är taggad för roliga projekt här hemma och på jobbet. Någonting som jag måste ta tag i är de där gardinerna i matsalen. Det gjorde lite ont i mig när gardinerna med gardinstången åkte upp i samband med inflytten förra sommaren, och nu orkar jag inte se eländet längre. Nä, takskenor skall måttbeställas och gardinlängder skall sys. Så - välkommen hösten! :)
 
Foto: Sofia Sjöberg

 

Mixat runt bordet

Jag tycker att det är himla fint att mixa olika stolar runt ett stort matsalsbord. Det var min tanke från början här hemma, men på vägen har jag hittat så många öglan-stolar att det redan är fullt kring mitt matsalsbord - kanske får fixa ett större bord så fler udda stolar får plats? :)
Hur som helst, udda stolar kan man fynda riktigt billigt på loppis så det får bli mitt helgtips till er som ännu inte har hela helgen planerad. Ut och leta pinnstolar! :)
 
Ha en riktigt härlig fredag!
 
 

Nytt från Boråstapeter

Nu har det landat en ny tapetkollektion från Boråstapeter i butikerna: Linen - 33 nyanser av linne. Tapeterna har en lätt linnestruktur vilket gör den perfekt att ha i ett helt rum utan att bli tråkig och lätt att matcha fondväggstapeter med. Den naturliga färgpaletten ger hemmet en ombonad och eftertänksam prägel. Ett stort plus för de fina pressbilderna! :)
 

 

Sinnerlig - by Ikea

I fredags var det premiär för Ikeas nya kollektion Sinnerlig by Ilse Crawford. Kollektionen består av en dagbädd, bord, pallar, krukor, glasflaskor, kuddar och mycket mer, och det material som står i centrum är inte helt korkat - det är nämligen i kork! :) Jag tycker att detaljer i korkmaterial kan vara jättefint på rätt ställe, men hur praktiskt är det då? Jag tycker att det känns som att kanter m.m. blir lätt skavda och smular sönder...
Hur som helst, kollektionen är jättefin och jag gillar de fina pressbilderna. På önskelistan står de fina krukorna och den grå karaffen! :)
 
Foto: Ikea
 

Skog - ett rum mitt i naturen

Imorgon lanserar Sandberg Wallpaper sin nya kollektion "Skog". Jag fick kika i kollektionen redan innan sommaren och sedan dess har jag längtat till att kollektionen skall släppas. "Skog" är en superfin kollektion helt i min smak - sobra toner i naturliga och harmoniska mönster.
 
“Vi letade efter material som är unika och genuina, som åldras med värdighet”, säger Sandberg Wallpapers designers Karolina Kroon och Hanna Wendelbo-Hansson. “På vår vandring över grön mossa fann vi skal från fågelägg, sten, rostiga gamla föremål, en sliten bit linnetyg, allt så vackert i sin skörhet. Väl hemma i ateljén satte vi oss ner med papper och akvarellfärger och skapade tapetkollektion Skog.”
 
Foto: Sandberg Wallpaper
 

New in

Jag kan ha världens snällaste föräldrar, för när jag fyllde år för några veckor sedan så fick jag bl.a den fina vattenkannan i mässing från Artilleriet. Egentligen alldeles för fin och alldeles för dyr för att bara vattna lite gröna växter med, men jag säger som mamma sa: Du kommer ha den hela livet. Och så blir det! :) Varje gång jag går runt och vattnar blommorna här hemma så känns det faktiskt lite roligare med en finfin vattenkanna!
En annan sak som jag gillar extra mycket just nu, förutom mässing, är glacerat keramiskt porslin. Jag har börjat öppna upp ögonen för detta under mina loppisrundor och vid den senaste shoppingturen så föll jag för den fina lilla skålen på bilden. Gillar den mossgröna färgen och känslan av att färgen runnit lite längs kanten. Hela tio kronor gick den på! ;)
 
Foto: Sofia
 
 

Våga mönster!

Den här härliga lägenheten ligger just nu ute till försäljning via Alvhem Mäkleri, och jag bara älskar arbetsrummet! Visst är det roligt när folk vågar ta i lite i sina tapetval och köra mönstrat på flera väggar och inte bara ha fondväggar i varje rum?! Faktum är att vi hade denna tapeten på tapeten (fast en ljusare variant) när vi valde tapet till vår hall och trapphus, men till slut föll valet på den här istället. Tapeten kommer från Cole and Son - värt att spana närmare på för er som gillar vackra mönster på väggarna! :)
 
 
 

Mitt senaste renoveringsprojekt

Tidigare i våras var jag och mamma på second hand i Vårgårda och då sprang jag på ett fint litet runt sidobord med rottingdetaljer. Trots att det saknades en glasskiva till bordet slog jag till då jag såg en stor potential i det. Efter lite slipning och tvättning grundade jag med Original Häftgrund och strök sedan två lager med Ambiance Superfinish 40 från Nordsjö, denna gången i en neutral ljusgrå kulör S2000-N.
Istället för att pensla med en riktigt fin lackpensel, som jag brukar göra, valde jag att använda en fin lackroller. Eftersom det var så mycket rotting så hade det blivit alldeles för jobbigt att penselmåla hela den ytan och med en roller gick det faktiskt supersmidigt!
Till sist så beställde jag en rund glasskiva och jag kan ju säga att glasskivan blev dyrare än vad bordet och färgen kostade tillsammans. Men det var det värt för jag är himla nöjd med resultatet! :)
 
Före/Efter
Foto: Sofia

Visa fler inlägg