DIY: Tre nyanser av grått

Grått är en utav de mest populära färgskalorna bland oss svenskar, bortsett från den vita och beiga :) Grått är en bra bas i hemmet och kan matchas till vilken accentkulör som helst och ett annat plus är att den lyfter fram andra kulörer riktigt bra! Ikea visar här hur man enkelt kan förändra en byrå i tre nyanser av grått, lekfullt och snyggt! Och ni vet ju att svart och vitt blir grått, så allt du behöver är bara två färger för att få fram flera nyanser av grått.


Foto: Ikea/Livet Hemma

Jag syns i Alingsås Tidning - igen!!

Några dagar innan jag åkte till Thailand fick jag besök av en reporter från Alingsås Tidning. De skulle göra ett reportage om hur vi inreder våra hem 2011 och vilken inredningsdetalj som hjärtat klappar extra för just nu. Medans jag var på andra sidan jordklotet kom tidningen ut och gissa om jag blev förvånad när jag fick se vilken Stor bild det var på mig! Jättekul! :) Min inredningsdetalj fick bli ett av mina senaste inköp - provdockan! :)


Foto: Sofia


Resultat av färgsättning

Hej på er! För några veckor sedan gjorde jag ett hembesök hos en kund som köpt ett Tibrokök hos oss. Dessvärre har jag inga före-bilder att visa er.. Men väggarna var helt vita, taket var trärent (ni vet sådär mörkt som trä blir med tiden) och trappräcket var i furu.
Kundens önskemål var att det skulle kännas ljust och fräscht, gå bra ihop med köket och att det skulle kännas ganska modernt.
Jag utgick från kundens egna önskan, att ha en fondvägg ur kollektionen Fornasetti från Cole & Son - och det gjorde mig superglad! Jag tycker den tapeten är hur läcker som helst och har velat använda mig av den i en färgsättning tidigare men det har aldrig blivit av.

Taket målades vitt. Väggarna målades med Inova Xtramatt i kulören s1005-y30r som är en neutral ljus beige kulör. Den öppna spisen valde jag att ha vit för att lyfta fram den ännu mer. Förut när väggarna var vita försvann den in i väggen och det var väldigt synd tycker jag.. Så nu kommer den fram mycket bättre! Elementen målades i samma kulör som väggarna, det gör att man döljer dem mer! För att göra rummet lite kaxigare valde jag att ta upp det svarta i tapeten på räcket så det fick bli matt svart. Detta gjorde väldigt mycket för intrycket. Om räcket skulle målats vitt så skulle det bli betydligt snällare och blekare och jag tror inte tapeten skulle kommit fram på rätt sätt.

Vad tycker ni om resultatet?
Foto: Sofia


En unik bokhylla

Bakom kassan på jobbet har vi en låg bokhylla ståendes. Den hittade jag på Vinden Secondhand för några år sedan och har för mig att den kostade runt 70 kr... Den har fått en make-over sedan tidigare men för några veckor sedan var det dags igen.
Hyllan är grundmålad med Häftgrund V från Nordsjö. Den är lätt att jobba med, torkar snabbt och luktar nästan ingenting. Sedan har jag färdigstrykt två lager med Ready V 40 som är en vattenbaserad lackfärg. Här har jag använt mig av två kulörer, vit och svart, för att göra min hylla lite mer spännande. Baktill tapetserade jag med en tapet från Sandberg. Visst blev den snygg? Och helt unik - ingen annan har en likadan! Det gör mig mest glad :) Fixa om gamla möbler på liknande vis som jag har gjort så kan du stolt säga att du är ensam om att ha ett sånt exemplar. Lycka till! :)

Före:Efter:
Foto: Sofia


Äntligen har jag hittat den!

Igår firade jag in semestern ordentligt genom att åka på en tidig secondhand-runda! ;) Vi åkte till mitt favoritställe Hjulet Second Hand i Vårgårda. Med inte alltför höga förväntningar på att hitta någonting alls, eftersom vi stod sist i en kö med typ 50-60 meter förväntansfulla loppisletare, sprang jag genast till möbelavdelningen - och där stod den!! Mitt superfina skåp som jag letat efter i säkert ett halvår, om inte mer! Jag brydde mig inte ens om att ta mig en närmare titt på den utan jag vinkade genast dit en från personalen och slog till på direkten. Så underbart!
Sedan hittade pojken en serveringsvagn till mig. Det har jag också varit sugen på en längre tid så det var verkligen jättekul!
Nu väntar bara att ge framförallt skåpet lite kärlek med lite justeringar och spackling, sen blir det målning!! Jag längtar nästan lite till det att jag kommit hem från Thailand så jag kan börja min renovering! :)

Skåpet kostade 300 kr och serveringsvagnen fick jag ge 250 kr för. Superfynd!


Foto: Sofia


Dagens tips: Välkomna dina gäster på ett nytt sätt

Här får ni ett litet tips på hur man kan förändra entrén till villan.
Fixa en trästege med något bredare steg så att du får plats att ställa grejer. Träbokstäver kan du köpa lite varstans (vet att de har en variant på Panduro Hobby). Om du vill använda dig av flera kulörer är Nordsjös provburkar för utvändigt bruk ett bra alternativ. Sen är det bara fantasin som kan sätta stopp! Lycka till!


Foto: Nordsjö Idé & Design


Leftovers.

En god vän till mig tipsade om ett företag som heter Leftovers. Idén med företaget är att ta tillvara på gamla möbler som gjort sitt, eller som någon bara glömt av, och göra om dem till något nytt! Bakom företaget står tjejerna Linda och Jona Netsman.
De använder sig av härligt färgstarka textilier och en otroligt häftig design! Kika in hemsidan och få ännu mer inspiration :)Foto: Leftovers

Visa fler inlägg