Mmmmmarmor

Detta köket är så himla fint med bänkskivor i marmor och rutmålat trägolv. Det jag gillar extra mycket är den lilla hyllan ovanför diskbänken, den också i marmor, att ställa kryddor och kokböcker på. Så snyggt! :)
 
Foto: Alvhem Mäkleri
 

Note to self: Skaffa ett clipboard

I Torsdags när jag var på Granits kundkväll tänkte jag köpt med mig ett clipboard som jag sedan länge spanat in. I allt vimmel så kunde jag verkligen inte hitta det och det kunde inte heller killen från personalen. Så jag kom hem utan. Men när jag ser de här bilderna från bloggen Weekday Carnival inser jag att jag verkligen MÅSTE gå och köpa mig ett. Och printet med baggarna - SÅ snyggt!
 
Foto: Weekday Carnival
 

Två månader kvar!

Tidigare idag slog det mig att det BARA är två månader kvar till Julafton. Och med tanke på att hela December susar förbi i en hastig fart är det ju faktiskt inte alls långt kvar. Kanske dags att börja fundera på julklappar redan nu? Är det några av er som börjat inhandla klappar än?
 
Foto: Ikea/Livet Hemma
 

Zink love!

Jag vill typ ha allt på de här bilderna. Zinkpallen, zinkfacken för papper/tidningar och zink"lådan" som fungerar som hylla. Allt på bilderna verkar komma från Granit - favoritbutiken! Har ni också en förkärlek till zink? :)
 
Foto: Pinterest
 

Svart, vitt och grafiskt

I helgen har jag haft systuga här hemma. För lite mer än ett halvår sedan köpte jag ett fint svartvitt tyg med Harlequinrutor på Stoff och Stil med tanken att jag skulle sy kuddar av det. I Lördags var dagen kommen och jag satte mig ner vid köksbordet och började sy mina kuddar. Tyckte att det blev himla fint i soffan med mina andra svartvita kuddar.
 
 
Blir ju toppen också när jag får upp den fina tavlan från Vee Spears ovanför soffan då kuddarna tar upp rutorna i flickans kjol!
 
Foto: Sofia
 
 

Mint i lagom mängd!

Jag gillar mint, i lagom mängd. Bara på några få detaljer liksom. En mintig enfärgad kudde står på inköpslistan, får se om jag hittar någon. Tips?
Och jag gillar lådor på väggen som förvaring och detta är någonting man ser mer och mer av. Mums för lådor i obehandlat trä som sitter på väggar med bakstycken målade i olika färger. Det vill jag ha! :)
 
Foto: Pinterest
 
 
 
 

Nya superfyndet!

På vägen hem från skolan idag kikade jag in på Myrorna och kolla här vad jag sprang på! Precis när jag var på väg ut såg jag den här finingen stå bland en massa möbler/prylar som några ur personalen precis ställt dit eftersom de höll på att bära in saker från en leverans de precis fått. Jag högg den snabbt och höll sedan hårt i den i väntan på att någon ur personalen skulle komma tillbaks. Eftersom den PRECIS kommit in i butiken fanns det ju inget pris på den så när killen kom tillbaks frågade jag vad de skulle ha för den. Han vände och vred på den och sa sedan ett pris. Och jag slog till med en gång, 175 kronor för en så fin och annorlunda böjträstol kan man ju inte tacka nej till! :)

Nu väntas lite arbete med den. Sitsen är det mycket sprickor i och det är ganska mycket skav på armstöden, så nu väntas slipning och spackling innan den får lite ny färg på sig :) Men jag tror att jag behåller den svart, eller vad tycker ni? :)
 
Foto taget via min Instagram
 

Nu har den äntligen flyttat in!

I ungefär fyra års tid har jag funderat på att köpa en Kitchen Aid och mitt problem har varit att jag inte kunnat bestämma mig för vilken färg jag vill ha. Jag har velat fram och tillbaks... Vit, silver, rosa, vit, vit/glitter, grå m.m.
I våras var jag på Bagaren och Kocken här i Göteborg (ett jättebra tips till dig som vill se alla färger IRL) och då hittade jag en matt varmgrå Kitchen Aid i kulör "Gun Colour" som hade lite industriell känsla. När vi sedan bestämt oss för den kulören så visade det sig att den utgått och den har i princip varit omöjlig att hitta någonstans... Men så för några veckor sedan så gick jag in på Cervera i Göteborg och där stod deras sista exemplar! :)
Så i Söndags var jag och min andra hälft nere på stan och köpte hem den och vi har redan använt den flera gånger! :)
 
Foto: Sofia
 
Visa fler inlägg