För ett tag sedan vann jag en tävling på Instagram, där en av vinsterna var ett presentkort på Fashionell. Jag klicka hem ett helt gäng med nya prints och ett av dem var den här fina kaninen i akvarell. Den blev så himla fin i Klaras nya rum!
 
Foto: Sofia Sjöberg
 
Att tapetsera hemma behöver inte vara så svårt, speciellt inte om du använder dig av så kallade Easy-up-tapeter. Boråstapeter har tillsammans med livsstilsbloggaren Krickelin spelat in den här filmen som beskriver hur enkelt det faktiskt är och ger massor med bra tips :)
 
Foto: Boråstapeter

Gamla lampskelett kan man fynda billigt på loppis och har man riktigt tur så hittar man ett med en rolig och annorlunda form. Låt inte en lampskärm med ful och sliten klädsel avskräcka – se potentialen i formen istället! Strippa av tyget så att du kan förändra skelettet på annat sätt.

Jag hittade det här lampskelettet på loppis för 20 kronor och den passade så himla bra på den här betonglampan som stod och såg lite intetsägande ut här hemma. Jag valde helt enkelt att spraymåla skelettet med kopparfärg så att den skulle matcha fint med metallen på lampan.

Att måla med sprayfärg är både lätt och roligt plus att det går väldigt fort! Tänk bara på följande:

* Spraya ca 30 cm från föremålet.
* Spraymåla hellre flera tunna lager än att spraya ett enda tjockt då det lätt börjar rinna.
* Stå utomhus eller i ett välventilerat rum.
* Använd gasmask.
* Använd skyddsplast för att täcka in omgivningen (om det behövs) då färgen lätt ”yr iväg” lite.

Innan jag började spraymåla så slipade jag lite lätt på lampskelettet med ett fint sandpapper och tvättade av metallen med målartvätt. Visst blev den läcker? :)

Glöm inte att trycka på det lilla hjärtat om ni gillade det här inlägget. Tack!

Före:

 
Efter:
Foto: Sofia Sjöberg för Nordsjö Idé & Design / Idéfabriken