Den här veckans tips för Nordsjö Idé & Design är ett gammalt svart plåtskåp som jag förändrat med en liten bit tapet här hemma. Ett vitrinskåp eller en bokhylla kan man snabbt och lätt förändra genom att tapetsera bakstycket med en tjusig tapet. Jag tapetserade med en digital tapet från Sandberg Wallpaper med fågelmotiv som heter "GEORG".

Tillvägagångsättet är precis som vid vanlig tapetsering. Se först till så att ytan är ren från smuts och är jämn - kanske behöver det spacklas något? Använd det limmet som rekommenderas för respektive tapet och limma antingen direkt på bakstycket eller på baksidan av tapeten (beror på vad som rekommenderas för just din tapet). Var noga med att få ut alla luftbubblor då spotlights som eventuellt sitter i skåpet kan framhäva dessa små skavanker väldigt tydligt. Klart! :)

 
Temat på det här vitrinskåpet är lite "läkarskåp" med fåglarna, apotektflaskor och kemiglas. Allra helst hade jag ju velat ha ett gammalt äkta läkarskåp men det har jag inte lyckats hitta för rimliga pengar...
 
Foto och styling: Sofia Sjöberg för Nordsjö Idé & Design / Idéfabriken
 
Johanna

det blev ju superfint! håller ögonen öppna efter ett vitrinskåp, och detta var ju verkligen en bra ide för att få det extra fint :)

Nathalie Isaksson

Det blev jättefint =) Gillar grejen då möbeln blir mer personlig

Louise

Hej,

Så fint! Vad är det för tapet på väggen (inte i skåpet alltså)? Den var jättefin

Isabell

Wow, så himla fint! :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress