Jag har glädjen att presentera IKEAS senaste video i filmserien "Vad gafflar ni om?" - Machogrillandet. Ni kanske tycker att det känns lite knäppt att prata grillning redan nu, men faktum är att våren är runt hörnet och det dröjer inte länge till de där första dagarna som solen börjar värma lite extra härligt och man blir sugen på att plocka fram grillen för att köra grillpremiären. Men varför har det blivit så att det för det mesta är männen som står vid grillen med en svalkande dryck i handen (eller huttrar under ett paraply i regnet) medan kvinnorna för det mesta fixar med ett förbereda sallader, gratänger, dukning och andra tilltugg inomhus?
 
Jag måste erkänna att jag faktiskt trivs med att fixa med alla de andra förberedelserna då jag har lite kontrollbehov när det kommer till sånt, och om köttet blir bränt kan man ju alltid skylla på sin partner, eller hur?! :) Det kanske faktiskt är så att kvinnor för det mesta har större kontrollbehov när det kommer till matlagning och dukning så vi ser hellre att männen står på utsidan, "tittar på" och ansvarar för "sin" grej?
 
Till våren och sommaren ska vi riva vårat lilla uterum på baksidan av huset och istället bygga en större altan. Förhoppningsvis kommer vi även få till en liten kryddträdgård och ett utekök med bra arbetsytor och då kan man ju faktiskt hjälpas åt med all matlagning, samtidigt som man enkelt håller koll på grillen. Det går ju dels fortare om
man hjälps åt med alla förberedelser men det blir ju så mycket roligare att arbeta tillsammans och umgås, inte sant?
 
Hur brukar ni göra? Är ni fast vid machogrillandet dvs. att det är männen som står vid grillen? :)
 
Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med IKEA.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress