Den 15e Oktober lanserar Boråstapeter tillsammans med Ljungbergs Textil ett riktigt spännande samarbete. Läs pressmeddelandet och spana in bilderna! I like!
 
"Vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda tapeter med tidlös designhistoria för alla att pryda väggarna med. Det är resultatet av samarbetet mellan Boråstapeter och Ljungbergs Textil där klassiska textilmönster från fyra av 1950-talets främsta formgivare gjordes om till modern tapet. Vi har samlat tolv utmärkande originalmönster från dessa fyra designikoner, varav ett par är riktigt stilmässiga överraskningar.

Wallpapers by Scandinavian designers är en kollektion som tar ett helt nytt grepp på de klassiska alster som har format vårt skandinaviska kulturarv. Med ett rent och enkelt formspråk fyllde Arne Jacobsen, Sven Markelius, Karl Axel Pehrson och Stig Lindberg de svenska och danska folkhemmen med möbler, matbestick, keramik, tv-apparater, barnboksillustrationer och textilmönster under 1950-talet. Deras alster är en del av den skandinaviska kulturhistorien som är hett eftertraktade och exklusiva symboler för en epok som det är få förunnat att kunna ha i sitt hem. Tills nu."

 






Foto: Boråstapeter

 

Camilla

Den gråa med vita blommor på var ljuvlig! Älskar Boråstapeter :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress