Igår damp det ner ett mail med himla trevlig läsning och finfina bilder att avnjuta, mailet kom nämligen från Sandberg Wallpaper och de presenterade sin Trendrapport för 2016. Med rapporten vill Sandbergs hjälpa människor att lära känna sin inredningsprofil och på så sätt bidra till en mer hållbar och medveten konsumtion av inredning i de svenska hemmen. Trendrapporten är en sammanvävning av de strömningar och livsstilstendenser som Sandberg fångat in under sitt researcharbete och trend- och möbelmässor världen över.
 
– Vi har valt att definiera vårens inredningstrender i form av fyra personligheter för att man ska kunna navigera tryggare i det stora utbud som erbjuds. Istället för att följa trender slaviskt och konsumera mer än man behöver, säger Hanna Wendelbo-Hansson.
 
Trendrapporten är gestaltad med vackra stilleben stylade av Charlotte Ryding och Emma Fischer, förevigade av fotografen Jonas Berg.
 
Vilken inredningsprofil är du? Jag är helt klart en blandning av Samlaren och Odlaren! :)
 
Sökaren

Söker efter lugn och harmoni vilket resulterar i ett intresse för aktiviteter som yoga och mindfullness. Det avspeglar sig i hemmet som är ljust och mjukt. Dekoren är sparsmakad med några få älskade och utvalda, gärna skulpturala, möbler och detaljer.

 
Samlaren

Älskar att hitta skönheten i det bortglömda och ratade och går gärna på skattjakt på loppisar och second hand.
Fyller hemmet med en salig blandning av mönster, färger och föremål som har egen historia och minnen.

 
Odlaren

Uppskattar allt som växer, blommor och grönsaker blir till hoppfulla symboler för livskraft och framtidstro. Naturen avspeglar sig i hemmet med blommande väggar och en dekor i ständig förändring beroende på vad säsongen har att erbjuda.

 

Upptäckaren

Fyller sitt hem med upplevelser och berättelser i form av föremål som tagits fram av en speciell teknik eller från resor till fjärran länder. Hemmet är ofta personligt och internationellt med mönster och texturer i oväntade färgkombinationer.

Foto: Jonas Berg för Sandberg Wallpaper
Amanda

Åh, vad inspirerande! :)

sandra

den nedersta bilden är ju sagolikt fin med blandningen av tapeterna,färgerna och så fikonträdets undebara blad

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress