När jag stod och sålde på loppis i Alingsås förra sommaren blev jag totalt förälskad i ett bord. En man som skulle stå och sälja alldeles brevid mig packade upp sina saker på ett helt bedårande bord. Han sa att det var till salu och att han skulle ha femtio kronor för det. Utan att tänka mig för så sa jag genast att jag ville köpa det. Inte så smart när man bor på 41 kvm i Göteborg. Som tur var har man en snäll svärfar som lät mig ställa det på hans jobb tillsvidare.
 
Nu, såhär ett år senare, passar det helt perfekt i våran matsal. Dock var det ju som ni ser väldigt slitet så det var bara att börja skrapa bort all färg. När jag väl kom till bordsskivan så såg jag att det på stora delar hade spacklats, och när jag kom ner till träet så förstod jag varför. Bordet hade en gång i tiden brunnit då det var alldeles svart!! Så det var bara att spackla över det igen.
 
När slipningen var färdig grundade jag bordet en gång med Häftgrund från Nordsjö och sedan målade jag två gånger med Nordsjös superfinish 05 (supermatt) i en grågrön kulör. Visst blev det supersnyggt?
 
Före:
 
Efter:
 
Och matsalen är ju inte på långa vägar färdigt, men för tillfället ser det ut såhär iallafall. Sen kommer nya tapeter, lister, matta och gardiner från golv till tak! :)
 
Foto: Sofia