Ni är många som har undrat över vårat husköp och vad som faktiskt hände. Det är en ganska lång historia men jag skall försöka sammanfatta den till er.
 
Första gången vi köpte huset gick vi ut hårt. Vi la första budet några timmar efter visningen och la en bit över det accepterade priset för att sätta ribban högt och skrämma iväg andra intressenter. Otroligt nog var det ingen som ville gå med så vi blev hur glada som helst och var supernöjda. Vi köpte huset med vetskapen att de två lummiga tomterna brevid våran tomt var sålda och att det fanns ett bygglov på den nedre av tomterna och alltså inte skulle påverka vårat hus någonting.
Genom påfrågningar till kommunen, mäklaren och säljaren försökte vi få fram information om vad som skulle hända på den närmsta tomten men vi fick information om att det inte var något på gång där.
 
Dagen efter vi skrivit på papper, och nu är vi ju såklart löjligt lyckliga, får vi ett samtal som berättar att det visst finns ett bygglov på den närmsta tomten. Vi ringer kommunen igen varpå de säger att det inte ska byggas någonting där nu. När vi då säger att vi har hört rykten om att det finns ett beviljat bygglov på tomten "hittar" kommunen bygglovet och skickar över ritningarna till oss varpå vi blir helt förtvivlade. Huset som ska byggas mindre än 20 meter ifrån vårat hus har en boyta på cirka 500 kvadrat och går inte alls i stil med vårat. Vi kände oss fruktansvärt lurade och rädda för vad vi nu bundit oss till. Har vi ens någon ångerrätt?
 
Vi lyckas dra oss ur köpet och är ledsna men samtidigt lättade.
 
En vecka senare har alla träd och buskar på tomterna brevid tagits bort och nu är det ett kalt berg och man kan lättare se och mäta upp var de båda husen kommer hamna.
 
Ytterligare en månad senare kommer huset ut till försäljning igen. Vi går inte på visningen men håller ändå kontakt med mäklaren för att se hur utvecklingen går. En annan budgivare lägger ett lågt bud och vi känner väl ändå att vi vill vara med så vi budar mot varandra några gånger, tills vi känner att det blir för dyrt - vi drar oss ur.
 
Den andra köparen skriver kontrakt dagen efter och vi är såklart ledsna men går ändå vidare och tänker att det kommer andra hus. Någon dag senare ringer mäklaren och säger att den andra köparen har dragit sig ur affären och att vi nu får chansen att köpa det för det accepterade priset. Vi köper huset, tredje gången gillt, och är såklart superglada!! :)
 
 
Varför kunde vi inte släppa huset då? Jo, huset är nämligen vårat drömhus. Det har en charmig och bra planlösning med stora rum, mycket ljusinsläpp och med en potential som är grym! :) Skogstomt men ändå fem minuter till centrala stan och endast en (!) närliggande granne.
 
Foto: Fastighetsbyrån och Sofia
 
 
Den där Victoria

Vilken husköpsresa, en riktig nagelbitare. Vad skönt att huset blev ert till slut, när ni känner att det är så rätt. Det ska bli roligt att följa dig i ditt nya hem.

Svar: Ja men verkligen! Det har varit upp och ner hela tiden! :/ men nu är vi så glada! :)
Sofias Inredning

Emelie

Verkligen en resa ni har varit med om. Och skönt med ett lyckligt slut!!
Det kommer att vara så roligt att följa er resa då jag och min sambo köpte hus i början av sommaren och flyttar in 1 okt :) Men tillsakan är den är det är ett hus från 1915 och är på 116kvm + källare 40 kvm. Så ganska likt ert. Vårt är inte heller ibehov av renoveringen, har varit bra ägare till det sen innan. Men vi ska göra om köket och öppna upp till vardagsrummet så det ska bli grymt spännande .) Lycka till nu, och jag kommar att följa er utveckling!

Svar: Åh tack snälla! Spännande att ni också ska sätta igång och renovera ett gammalt hus. Heja oss då! :)
Sofias Inredning

Lissen

Underbart att det blev så rätt i slutänden och till ett bättre pris.

Lycka till med husfix och så

Svar: Ja helt underbart! Vi är så himla glada! :) Tack!
Sofias Inredning

Sabina

Vad roligt, grattis!

Svar: Tack! :)
Sofias Inredning

Hannah Design

Oj, vilken bergochdalbana! Härligt att det blev bra till slut och att det i slutändan ändå hamnade i eran ägo. :) Ser verkligen fram emot att följa er renovering och hoppas därmed att du uppdaterar flitigt kring ämnet! :) Lycka till och grattis!

Svar: Ja verkligen! Vad kul att du ser fram emot att följa, tack för peppen Hannah! :)
Sofias Inredning

Linnéa

Oj vilken resa! Men va skönt att det löste sig och att ni fått ert drömhem, ska bli kul att följa! :) Grattis ännu en gång då! ;)

Svar: Ja men eller hur :) Det ska bli riktigt roligt att komma igång och jag ska försöka visa er så mycket som möjligt :)
Sofias Inredning

Ninni - Vimsiga mamman

stort grattis :)

Svar: Tack! :)
Sofias Inredning

Camilla

Vad kul att ni fick det till slut. Nu vill vise mer bilder där inne! Before and after.......

Svar: Ja jag ska göra mitt bästa :)
Sofias Inredning

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress