Under nästan två månaders tid så har våran klass planerat ett happening till Alla Hjärtans Dag i köpcentren Kompassen och Arkaden. Vid starten så fick vi själva välja vilket projekt man ville vara delaktig i, och eftersom Kompassen var en liiite större utmaning så valde jag att delta i det projektet.
Vi hade från början tre olika förslag, och valet föll till slut på temat "Alice i Underlandet". Vi tänkte att allt skulle vara överdimensionerat så att det skulle kännas som att man själv var rätt liten och klev in i en stor fantasivärld.
 
De röda pelarna målades polkagrisrandiga, valven som sitter vid ingången till Kompassen (från båda sidor) kläddes in i konstgräs och på där fäste vi dekorationer i form av blommor, gosedjurskaniner och trollhassel.
Från taket hänger stora tygvepor som skall ge effekten av att det faller en kortlek från himlen. Korten redigerades lite grann och en banderoll på varje kort förmedlar budskapet.
Den fina kaninen tillverkades i papier-maché och målades vit och vissa delar kläddes in i päls.
Vi har även tillverkat två fotoplank, ett som ser ut som ett kort ur en kortlek och den andra med motiv på Alice och kaninen.
I rulltrapporna finns det stora pilar som visar vägen upp till andra våningen. Väl där uppe så har vi satt massvis med hjärtan i dekorplast på glaspartierna och i samarbete med Condecco så har vi gjort en liten myshörna i caféet och där ville vi åt känslan av att man befann sig i Alice i Underlandet under kafferepet. Vi har fyndat grejer på loppis, sytt lååånga sammetsgardiner, gjort kortleksgirlanger och tillverkat hattlampor m.m.
Och självklart så kommer det även spelas passande sagomusik i gallerian under perioden :)
 
Du kan beskåda våra kreationer fr.o.m. 31/1-16/2. Gå gärna dit och kolla! :)
 
 Foto: Jennie Smith och Sofia
 
Therése S

Så häftigt!
Jag dekorerade ett bröllop sommaren 2013 med just temat Alice i Underlandet. Ett otroligt roligt tema att arbeta med =)

Jenny - Hemtrender

Jag gick förbi där i helgen och det så väldigt fint och genomtänkt ut. Bra jobbat =)
Kramkram!

Elin

Ni har inte kvar grejer som ni inte använder? ;) Ska fota en photoshoot med temat alice i underlandet.
Såg grymt ut!

Kramar..
Elin

Svar: Dessvärre var det så att Vasakronan/kompassen betalade alla kostnader så dem behöll vissa saker, och en del slängdes tror jag! :/ Tack! :)
Sofias Inredning

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress