Då var man nyss hemkommen efter två intensiva dagar med mycket skoj och intryck efter årets Bloggforum som hölls på Clarion Hotel Post i Göteborg. Initiativtagaren till evenemanget är Trendenser-Frida som nog har lagt ner mycket jobb på träffen tillsammans med en himlans massa sponsorer.


I Söndags anlände jag till Clarion Hotel Post med spänd förväntan på vad som skulle hända. Dagen började med att vi fick gå en liten rundvandring på hotellet som invigdes för bara ca tre månader sedan. Det hade lagts mycket krut och energi på inredningen och just post var ju såklart ett genomgående tema!
På bilderna ovan kan du se en glimt från den lyxsvit som ligger på högsta våningen med tillgång till pool som ligger under bar himmel...


...och med en underbar utsikt över Göteborg!

Sedan drog föreläsningarna igång. Konferencier för evenemanget var stå-upp-komikern Karin Adelsköld som också driver tekniksajten Lilla Gumman, och hon presenterade glatt gänget i "Bloggar och Business" som hade sin premiärföreläsning. I gänget finns Frida Ramstedt för Trendenser, internetforskaren Anna-Karin Nyberg och bloggaren Underbara Clara och de pratade helt enkelt om bloggande och företagande och slog hål på myter om detta.

Sedan var det ett gäng andra härliga föreläsare som t.e.x kokboksförfattaren Monika Ahlberg, Elin Nyström som är grundare och chefsdesigner på Stylein och sist men inte minst så höll Isabella Löwengrip, BlondinBella, ett inspirerande föredrag!
Sedan vankades det trerättersmiddag på hotellet och det blev en riktigt trevlig kväll! :)

Dag 2.



Lagerhaus marknadschef Johanna Cargioli berättade lite om företagets historia, visioner och visade lite produkter som lanseras till hösten. Jag fastnade för en rosa kudde, den vita muggen i form av en uggla och det fina grytunderlägget (?) gjort av träkulor. Något att pyssla ihop själv? :)



Sedan var det dags för lunch på Familjen och det var helt otroligt gott!



Efter lunch var det dags för Nordsjö Idé & Designs arkitekt- och designchef Per Nimér att hålla en föreläsning om kulörer och trender.

Han berättade lite om de kommande trenderna:
Den första trenden, som jag tyvärr inte hann få med på bild, hette Delicate Mix och det handlade om att matcha närliggande kulörer istället för att använda sig av accentkulörer. Så ganska milda, närliggande kulörer och med inslag av spets och "se-igenom-material" och färgade sömmar på möbler. Per sa: "Skapa mycket genom att blanda många i samma kulör (i olika nyans)".

Den andra trenden var Living Scrapbook och det handlade mycket om att skapa själv. Här kunde man se mycket detaljer på saker t.ex. mönster på bestick och kylskåp.



Different Worlds handlade om att skapa illusioner med hjälp av färg och här kunde man se mycket starka kulörer!



Rediscovered Heroes handlade om återanvändning, mycket trä och då gärna grovt och obehandlat. Hantverk, råa och enkla material som används på nya sätt. Smutsiga kulörer.


I trenden One Small Seed menade Per att vi ska odla mycket blommor och ätbara ting inomhus, vi flyttar in naturen. Vi inspireras av djur både i inredning och mode.


Sedan hade vi Workshop där vi i grupper skulle välja ut en kulör vi tyckte om och tillsammans skapa en färgkarta. Här syntes det tydligt att det var många trendmedvetna tjejer med då nästan samtliga gruppers färgkartor påminde om varandra :)


Bilder är tagna med min Samsung Galaxy SII



Linda

Oh var roligt det verkade! Skulle vara skitkul att gå på något sånt nån gång :)

Designtjejen/Emmelie

Åhhh vad kul!! Önskade att jag också hade kunnat men det passade inte in!!!

Kram

Hanna

Vad roligt att få höra om höstens trender, ser fram emot när de visas i butikerna! :)



Sv: Får hoppas att tandläkaren kan hjälpa dig, det är inge roligt när det krånglar..



Så kul, du får lägga upp bilder i framtiden på resultaten! :)

Hildur - fixaodona

Jätteroligt att äntligen få träffa dig!

Sofia - Sofias Inredning

Det var verkligen två inspirerande dagar och jag hoppas att man har möjlighet att åka på fler träffar! :)

Hildur, det var jättekul att träffa dig också! :)

Jennica

Men så himla kul och spännande! Där hade man velat vara med.... Kan tänka mig att du är fylld av inspiration nu! :)

Ha en skön helg,

Kram Jennica

Åse - Interiörguiden

Vilken upplevelse, tänk vad jag missade! Så mycket härlig inspiration. Ja,ja nästa gång kanske : )

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress